Muzica Centenarului. Concert extraordinar în deschiderea anului Centenar la Oradea
Cultura

Muzica Centenarului. Concert extraordinar în deschiderea anului Centenar la Oradea

concert Muzica centenarului OradeaDuminică 28 ianuarie 2018, ora 19, sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat din Oradea va găzdui un extraordinar concert ce va deschide la Oradea seria evenimentelor dedicate anului Centenar.

Intitulat Muzica Centenatului, concertul în premieră la Oradea va aduce pe scena sălii nume importante din muzica românească: Radu Nechifor și bandul său, soprana Florina Mariș Hinsu, baritonul Ștefan Ignat și pianista Camelia Matei. Evenimentul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și este organizat de Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi în colaborare cu Opera Națională din București, Filarmonica de Stat Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Mai multe detalii despre concert, ne-a declarat dr. Alexandru Chituță, președintele Asociației culturale pictor Octavian Smigelschi și directorul artistic al evenimentului: ”Concertul Muzica Centenarului este o premieră în domeniu. L-am organizat ca fiind o incursiune muzicală, clasică, pop, operă, timp de 100 de ani, începând de la momentul 1918 și până în prezent.  Evenimentul ce se înscrie în seria de evenimente ale Zilei Culturii Naționale  a  fost susținut la Sibiu în 21 ianuarie 2018 și acum la Oradea în 28 ianuarie 2018. Concertul îi va aduce în orașul de pe malurile Crișului Repede pe artiști recunoscuți în domeniu: baritonul Ștefan Ignat – directorul Operei Naționale din București, profesoarele Florina Mariș Hinsu – soprană și Camelia Matei la pian de la Facultatea de Arte din Oradea și sibianul Radu Nechifor împreună cu band-ul său”.

Prețul unui bilet este 20 lei și se poate procura de la sediul Filarmonicii de Stat Oradea.

loading...