Montarea plăcuțelor cu număr administrativ pe imobilele din Oradea, obligatorie până în 31 iulie 2017
Stiri Oradea

Montarea plăcuțelor cu număr administrativ pe imobilele din Oradea, obligatorie până în 31 iulie 2017

La inițiativa Instituției Arhitectului Șef în cadrul ședinței de consiliu Local de ieri consilierii au aprobat montarea numerelor administrative pe imobilele din municipiului Oradea.

Această propunere s-a întocmit ca urmare a constatărilor efectuate în teren de către angajații Instituției Arhitectului Șef cu privire la lipsa adreselor administrative pentru unele imobile, mai ales pentru lipsa afișării plăcuțelor cu număr administrativ pe clădirile din Oradea. Acest fapt are un impact negativ nu doar pentru livrarea corespondenței sau a mărfurilor, ci din punct de vedere al siguranței și integrității persoanelor și bunurilor, pentru buna desfășurare a activității Serviciului Public Județean de ambulanță Bihor, respectiv ISU Bihor.

Pentru identificarea facilă și corectă a imobilelor din municipiul Oradea și actualizarea informațiilor necesare pentru banca de date urbane se impune luarea unor măsuri pentru montarea numerelor administrative pe imobilele.

Astfel, în urma hotărârii Consiliului Local, până în data de 31.07.2017 va fi obligatorie montarea, respectiv înlocuirea plăcuțelor deteriorate cu număr administrativ, iar după această dată se vor aplica sancțiuni. Pentru plăcuțe nemontate se va da o amendă contravențională de la 200 la 400 lei, iar pentru fapta de a nu avea montat numărul apartamentului într-o casă colectivă amenda poate fi  de 100 lei.

Conform hotărârii, numărul administrativ poate fi aplicat sub forma de plăcuță sau cifre și litere în relief. Dimensiunile, forma geometrică și conținutul plăcuțelor, respectiv dimensiunea cifrelor și literelor sunt stabilite în hotărâre.

Până în 1 iulie vor fi inventariate imobilele care nu au montat numărul administrativ și plăcuțe cu denumirea străzii.

Foto: ilustrativ

loading...