MOL Romania se delimiteaza de benzinaria MOL Partener din Beius
Comunicate de presa

MOL Romania se delimiteaza de benzinaria MOL Partener din Beius

MOL Romania ne-a transmis un comunicat, in contextul evenimentelor recente, in care face câteva precizări la situatia creata de explozia pretului la benzinariile MOL Partenere, precum cea din Beius.

MOL România se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației. MOL România practică o politică comercială corectă și transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil și colaborează permanent cu autoritățile competente, comunicând transparent informațiile necesare.

Înțelegem circumstanțele speciale de piață și dificultățile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Prioritățile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităților în ceea ce privește securitatea fluxului național de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanții Guvernului și cooperăm pentru orice investigație.

În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză.

În încheiere, facem un apel la calm și vă rugăm să vă informați din surse oficiale. Pentru siguranța dumneavoastră, alimentați doar în rezervorul mașinii sau în recipiente omologate.

Ca și până acum, vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a ne onora angajamentele luate pe piața din România acum mai bine de 25 de ani, de a fi partenerii de călătorie ai clienților noștri.

Staţia de la Beiuş, de unde a pornit întreaga isterie privind preţurile mari la combustibil, după ce a vândut carburant la preţul de 11 lei per litru, a fost amendată cu 35.000 de lei, a anunţat, joi, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

În total, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 70 de staţii de carburnat din ţară şi a aplicat amenzi în valoare totală de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor care are pe teritoriul României 215 staţii de carburant. Odată cu amenda, a fost semnat şi propus ordinul preşedintelui ANPC de încetare a practicilor concurenţiale incorecte pentru acest furnizor.

Ne găsiți și pe Google News