MOL Romania extinde numarul de statii pentru colectarea uleiului uzat. Vezi unde poti preda uleiul uzat in Oradea
Informatii utile

MOL Romania extinde numarul de statii pentru colectarea uleiului uzat. Vezi unde poti preda uleiul uzat in Oradea

MOL Romania anunta extinderea programului de colectare a uleiului alimentar uzat, ajungand la 100 statii de servicii. De la inceputul programului in 2012, s-au colectat 26.435 de litri de ulei alimentar uzat de la clientii preocupati de importanta protejarii mediului inconjurator. In medie, pe an, s-au strans in jur de 4.400 de litri de la utilizatori persoane fizice, iar numarul statiilor unde se poate preda uleiul alimentar uzat a crescut de la 30 de statii la inceputul campaniei, la 100 de statii în 2018.

În august 2012, MOL România, în colaborare cu colectori autorizați (Conceptoil, în prezent), a devenit prima companie petrolieră care a demarat un program pentru colectarea uleiului alimentar uzat de la populație, inițial în 30 de staţii de servicii. Programul a fost extins ulterior, în mai multe etape, ajungând în prezent la 100 de staţii de servicii din țară, în 32 de județe, ca urmare a cererii clienților. MOL România pune la dispoziție, voluntar, capacităţile logistice şi serviciile angajaților, în folosul comunităţii.

Uleiul alimentar uzat este predat în staţiile MOL şi colectat în butoaie de 60 de litri oferite de colectorul autorizat. Uleiul uzat are un conţinut ridicat de apă şi resturi alimentare, așadar, după ce este ridicat de la punctele de colectare, este supus unui proces de curăţare şi filtrare în urma căruia rezultă ulei curat. Acesta este folosit ulterior de către colectorul autorizat la realizarea biocomponentei, prin procedee fizico-chimice.

Consumul anual de ulei al populaţiei din România este estimat la circa 280.000 de tone, iar colectarea şi reciclarea uleiului alimentar uzat pentru a fi transformat în biocomponentă reduce nu doar emisiile de dioxid de carbon, dar şi poluarea apelor: în cazul în care această substanţă ar ajunge în mod necontrolat în mediul înconjurător, un litru aruncat la canalizare ar putea polua aproximativ un milion de litri de apă.

Va prezentam mai jos, locatia statiilor care colecteaza ulei uzat in Oradea

BIHOR Oradea 1 – Clujului Calea Clujului nr.231A., Oradea, jud Bihor
BIHOR Oradea 2 – Decebal Bd. Decebal nr.51., Oradea, jud BIHOR
BIHOR Oradea – Episcopia Str Stefan cel Mare nr 89, Oradea, jud BIHOR
BIHOR Oradea 4 – Dimitrie Cantemir (Avantului) Str.Dimitrie Cantemir nr.26-30, jud.Bihor, Oradea, jud BIHOR
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News