Modernizarea Pietei Tineretului din Velenta, votata de oradeni in cadrul bugetarii participative, se afla in faza de licitatie
Stiri Oradea

Modernizarea Pietei Tineretului din Velenta, votata de oradeni in cadrul bugetarii participative, se afla in faza de licitatie

Anunțul de participare la licitația ”Elaborare proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic pentru execuția lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada executării lucrărilor și execuție lucrări pentru obiectivul: Modernizare Piața Tineretului din Cartierul Velența” a fost publicat în data de 10 august, numărul anunțului de participare fiind CN 1013995/10.08.2019.

Tipul procedurii este licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Data limită de depunere a ofertelor este 16.09.2019, ora 15:00, iar valoarea estimată a achiziției este 2.226.332,70 lei (fără TVA).

Modernizarea Pieței Tineretului din Velența este unul dintre proiectele votate de cetățeni în cadrul primei sesiuni a programului de bugetare participativă. Piața Tineretului se află în zona adiacentă bisericii romano-catolice din cartierul Velența. 

Deși o parte dintre aleile pietonale sunt asfaltate, acestea nu asigură o legătură continuă. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea dețin suprafețe plantate în cea mai mare parte cu arbori bătrâni, iar gardurile vii sunt neîntreținute și discontinue.

Prin varianta de modernizare propusă de proiectant se va asigura acces facil spre toate direcțiile. Astfel, cele 3 tronsoane de străzi care mărginesc parcul din jurul bisericii vor fi modernizate și vor avea câte o bandă de circulație în ambele sensuri. Accesul la locurile de parcare din fața bisericii se va face pe o alee cu un singur sens de circulație înspre str. C.D. Gherea.

Totodată în zona adiacentă bisericii romano-catolice se va reabilita parcul, respectiv spațiul verde prin plantare de plante perene, arbori și arbuști foioase și gard viu din conifer. Prin proiect se are în vedere și amenajarea de locuri de recreere, locuri de joacă și fitness, precum și amenajarea aleilor pietonale. Iluminatul public al parcului se va realiza cu corpuri de iluminat tip LED.

Parcul nu va fi împrejmuit pe contur și va fi dotat cu o fântână cu apă potabilă racordată la rețeaua stradală urbană. Totodată se vor monta coșuri de gunoi și mese cu bănci.