Modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost postate vineri pe site-ul subiecte.edu.ro
Educatie

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost postate vineri pe site-ul subiecte.edu.ro

Reprezentantii MEN au precizat vineri intr-o conferinta de presa ca elevii din clasele a VIII-a si a XII-a vor sustine examenele de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial (Evaluare Nationala) si liceal (Bacalaureat) dupa acelasi format de subiecte ca in anul scolar anterior.

Decizia a fost luata de ministrul interimar al Educatiei Nationale, Rovana Plumb, dupa consultarile avute vineri cu reprezentantii profesorilor, parintilor si elevilor.

Am solicitat consultari cu sindicatele din invatamantul preuniversitar, cu Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, cu Consiliul National al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste modul in care copiii nostri vor trece cu bine, in acest an scolar, Evaluarea Nationala, respectiv examenul de Bacalaureat. Am ajuns la concluzia ca in timpul jocului nu se schimba regulile. De aceea, in acest an scolar nu se aplica nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte„, a declarat Rovana Plumb, ministru interimar al Educatiei.

Citeste si: A fost aprobata structura anului scolar 2018-2019. Vezi cand sunt vacante

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News