Ministrul Educatiei a decis cand vor incepe cursurile in anul scolar 2018/2019
Educatie

Ministrul Educatiei a decis cand vor incepe cursurile in anul scolar 2018/2019

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o sedinţa a Comisiei de Dialog Social (CDS) in cadrul careia au fost dezbatute o serie de proiecte ce urmeaza a fi aprobate in perioada urmatoare. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului scolar 2018-2019.

In contextul discutiilor, au fost prezentate punctele de vedere ale urmatorilor reprezentanti in CDS: Consiliul National al Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret’”, Confederatiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian si Ministerul Educatiei Nationale.

Ascultand argumentele tuturor partilor, ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a decis ca, in anul scolar 2018-2019, cursurile sa inceapa in data de 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa aiba o durata de 3 saptamani.

Pe agenda sedintei de astazi au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei si calendarului de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019 si proiectul de metodologie de acordare a gradatiei de merit. Partenerii sociali ai MEN au fost invitati sa transmita in decurs de o saptamana observatii si propuneri pe marginea celor doua documente. Acestea vor fi analizate in comisiile tehnice si, ulterior, in proxima sedinta a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere si sugestiile care se vor cristaliza in urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse in variantele finale ale documentelor anterior mentionate.