Ministrul Educatiei a decis cand vor incepe cursurile in anul scolar 2018/2019
Educatie

Ministrul Educatiei a decis cand vor incepe cursurile in anul scolar 2018/2019

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o sedinţa a Comisiei de Dialog Social (CDS) in cadrul careia au fost dezbatute o serie de proiecte ce urmeaza a fi aprobate in perioada urmatoare. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului scolar 2018-2019.

In contextul discutiilor, au fost prezentate punctele de vedere ale urmatorilor reprezentanti in CDS: Consiliul National al Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret’”, Confederatiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian si Ministerul Educatiei Nationale.

Ascultand argumentele tuturor partilor, ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a decis ca, in anul scolar 2018-2019, cursurile sa inceapa in data de 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa aiba o durata de 3 saptamani.

Pe agenda sedintei de astazi au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei si calendarului de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019 si proiectul de metodologie de acordare a gradatiei de merit. Partenerii sociali ai MEN au fost invitati sa transmita in decurs de o saptamana observatii si propuneri pe marginea celor doua documente. Acestea vor fi analizate in comisiile tehnice si, ulterior, in proxima sedinta a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere si sugestiile care se vor cristaliza in urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse in variantele finale ale documentelor anterior mentionate.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News