Ministrul de Interne: Vrem elicopetere SMURD in toate judetele. Sistemul de urgenta trebuie sa fie aproape de oameni
Sanatate

Ministrul de Interne: Vrem elicopetere SMURD in toate judetele. Sistemul de urgenta trebuie sa fie aproape de oameni

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat ieri la Timisoara, ca isi doreste ca in fiecare judet sa existe elicopetere SMURD pentru ca sistemele de urgenta sa fie cat mai aproape de oameni. 

Vreau ca în toate județele să fie amenajate locuri pentru aterizarea și decolarea aeronavelor SMURD și pe timp de zi și pe timp de noapte.
Eu cred că este necesar, vital, ca SMURD și tot sistemul de urgență să fie cât mai aproape de oameni și timpul de reacție, de la momentul unui accident sau a unei situații medicale grave, până la intrarea într-un spital, să fie cât mai scurt”, a declarat Vela.

Acesta a explicat ca autoritatile locale vor primi sprijin guvernamental pentru  construirea de helioporturi in toate judetele tarii

“În acest sens, varianta de a avea în toate județele heliporturi sau locuri de aterizare este o variantă foarte simplă. Nu implică costuri suplimentare, cred că putem susține la nivel guvernamental, autoritățile locale să le amenajeze și evident, să găsim și formula administrativă pentru a nu dezvolta o birocrație excesivă pentru autorizarea lor, dimpotrivă, pentru a gasi soluții să fie autorizate cât mai rapid, cât mai eficient și nu cu multă birocrație”, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul Marcel Vela  a anuntat de curand că aeronavele SMURD vor putea efectua intervenții atât ziua, cât și noaptea, după ce patru piloți în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă. Astfel, 6 aeronave vor fi disponibile în România.

loading...