Microstagiune la Teatrul Szigligeti  cu 11 spectacole in 6 zile
Cultura

Microstagiune la Teatrul Szigligeti cu 11 spectacole in 6 zile

Între 29 mai şi 3 iunie, vă invităm să revedeţi 11 spectacole ale celor 3 trupe din cadrul Teatrului Szigligeti. Între evenimente deja tradiţionalei Microstagiuni, pe lângă spectacolele prezentate în premieră în cursul stagiunii 2017/2018, veţi găsi întâlniri cu publicul, un concert, dar şi gala de decernare a premiilor stagiunii.

Seria de evenimente de la sfârşitul stagiunii va fi deschisă de „Carantină la Grand Hotel”, o comedie muzicală prezentată în premieră în seara de Revelion, în care apar 16 actori din Trupa Szigligeti, peste zece figuranţi, dar şi o orchestră cu şapte membri. Reprezentaţia va avea loc în 29 mai, de la ora 17.

În continuare, în 30 mai, de la ora 16, urmează spectacolul „Pasărea nimănui” al Ansamblului  Nagyvárad. Producţia multiart, în regia lui Tóth Tünde, include elemente de dans, mai multe genuri de muzică, dar şi poezie şi artă vizuală.

După mai multe apariţii la diferite festivaluri, povestea unei iubiri cu totul surprinzătoare şi pe deplin tragice, „Bară şi autogol” de  Körmöczi-Kriván Péter revine pe scena orădeană în 30 mai, de la ora 20.

În a treia zi a Microstagiunii, 31 mai, urmează două spectacole ale Trupei Lilliput. De la ora 11, cei mici sunt invitaţi la povestea „Sărmanul Djoni şi Arnica”, iar de la ora 13, la „Prinţul fericit” de Oscar Wilde. Tot în aceeaşi zi, de la ora 19, revine pe scena Teatrului Szigligeti „Mărtinaş Cucu”, în regia lui  Gothár Péter.

În ziua de 1 iunie, de la ora 17, va avea loc spectacolul studio realizat de Tőkés Imola şi Györfi Csaba, intitulat „Unghi mort”, iar de la ora 19, prezentăm primul musical din dramaturgia maghiară, „Cele trei nopţi ale unei poveşti de dragoste”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea autorului, orădeanul Hubay Miklós.

Pentru a marca Ziua Copilului, în 2 iunie, de la ora 17, aşteptăm micii spectatori la „PovESTE”, o producţie inspirată din poezii contemporane pentru copii, dar şi din patrimoniul folcloric maghiar. Tot în 2 iunie, de la ora 19, vă aşteptăm la „Tango”, o dramă despre problemele cauzate de diferenţele între generaţii.

Spectacolul de închidere a Microstagiunii va fi „Cercul de cretă caucazian”, o producţie invitată în competiţia prestigiosului Festival Naţional de Teatru de la  Pécs (Ungaria), în regia Ancăi Bradu. După spectacol va urma decernarea premiilor stagiunii.

Pe lângă spectacole, vă aşteptăm la patru întâlniri cu publicul: în 29 mai de la ora 20, în 30 mai de la ora 21.30, respectiv în 31 mai şi 2 iunie, de la ora 22. La aceste întâlniri vor participa realizatorii şi protagoniştii spectacolelor, dar şi criticii de teatru invitaţi la Microstagiune. Toate întâlnirile cu publicul vor avea loc la Studioul Szigligeti, unde, în 1 iunie, va concerta formaţia actorilor Trupei Szigligeti. La concertul de închidere a stagiunii, intrarea va fi liberă.

Programul complet al Microstagiunii Teatrului Szigligeti poate fi deja accesat pe site-ul www.szigligeti.ro, iar curând va fi disponibil şi pe aplicaţia FestivApp. Bilete pentru Microstagiune sunt deja disponibile la casieria teatrului (deschisă de luni până vineri între orele 14 – 19, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor), respectiv online, pe www.biletmaster.ro. Vă atragem atenţia asupra faptului că la spectacolele din cadrul Microstagiunii, sunt valabile toate abonamentele nefolosite.

loading...