Metode prin care îți poți face locuința mai eficientă
Diverse

Metode prin care îți poți face locuința mai eficientă

Locuința trebuie să fie cât se poate de plăcută cu putință. Dar în același timp trebuie să fie și eficientă pentru ca tu să îți poți duce la bun sfârșit activitățile zilnice într-un mod cât mai simplu și armonios.

Când vorbim despre eficiență, avem în vedere și aspecte legate de consumul energetic, de aerul mai sănătos, de lumina mai relaxantă și de o locuință care te ajută să fii productiv, liniștit, dar și să te simți în siguranță. Iată ce poți face:

Sursele de lumină

Ai crede că lumina nu este atât de importantă și că atâta timp cât nu stai pe întuneric, restul detaliilor nu contează. cu toate acestea, unele becuri sau surse de lumină pot crește consumul energetic în timp ce lumina albă poate să te facă să te simți obosit și să ai dureri de cap. Un lucru pe care îl poți face pentru a eficientiza acest aspect este să adaugi surse de lumină caldă în locuință, să înlocuiești totul cu leduri pentru un consum mai mic și să folosești chiar și RGB acolo unde vrei ceva acțiune.

Folosește sisteme de încălzire moderne

O centrală termică nu mai este chiar atât de costisitoare, iar majoritatea cheltuielilor mari pe care le vei face sunt cele de achiziție și montaj. În timp, investiția se va amortiza și cu cât centrala ta este mai inteligentă, cu atât o poți împerechea cu un termostat inteligent și să creezi astfel un sistem eficient din toate punctele de vedere. Recomandările noastre pentru centrale termice decente sunt Ariston Clas One wifi și Motan Condens Plus 100 25.

Electrocasnice care nu consuma mult

În calitate de clienți ne bucurăm de o transparență completă în ceea ce privește piața electrocasnicelor. Acum, fiecare electrocasnic este însoțit de o etichetă energetică pe care o putem folosi pentru a afla care este regimul de consum al acelui produs. Asigurăte că alegi mereu cele mai bune clase de consum și vei avea facturi mai mici, dar și poluarea va fi mai mică.

Consumul de apă poate fi redus

Apa este o resursă pentru care lunar trebuie să plătim facturi la diferiți furnizori. Din păcate, România nu este atât de educată cu privire la regimurile corect de consum în ceea ce privește apa menajeră, dar cu puțină educație se rezolvă toate. Dacă ai facturi prea mari la apă, poți cumpăra robinete și capuri de de duș cu debit redus, astfel consumi mult mai puțină apă, iar efectul este același.

Mobilier eficient

Cei mai mulți dintre noi se orientează către podele sau pereți atunci când trebuie să monteze o piesă de mobilier. Cu toate acestea, o cameră locuibilă are un volum destul de mare, iar tot spațiul de la podea la tavan poate fi folosit pentru depozitare. Încearcă să folosești mobilier mai înalt, cu mai multe compartimente și care ocupă cât mai puțin spațiu. O alegere bună sunt piesele cu spații de depozite integrate.

Concluzie

Poți oricând să locuiești într-o casă sau într-un apartament mai eficiente. Poate chiar și prizele sau becurile smart ce pot fi controlate prin aplicații mobile te-ar putea ajuta. Încearcă!

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News