Mark Zuckerberg a publicat fotografii din centru de date al Facebook, situat in Europa
Extern

Mark Zuckerberg a publicat fotografii din centru de date al Facebook, situat in Europa

Mark Zuckerberg a publicat, miercuri, mai multe imagini din centrul de date european din Lulea, Suedia, dat în folosință in 2013. Acesta este primul centru al rețelei de socializare, construit în afara Statelor Unite. Locatia a fost aleasă pentru că se afla la câțiva zeci de kilometri sud de Cercul Arctic, iar centrul utilizează aerul arctic pentru a menține în orice moment, serverele reci.

Deși deschis de câțiva ani, acest centru este, în mod evident, o sursă de mândrie pentru directorul său general, Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a spus că a vrut să arăte “câteva fotografii rare ale celei mai avansate tehnologii pe care Facebook o construiește în jurul lumii”.

Lulea Suedia, facebook center

Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că astfel de centre de date sunt motoarele noii economii digitale. Ele pot fi extraordinar de liniștite în comparație cu legende mai vechi ale industriei — fabricile din secolul al XIX-lea, de exemplu — dar, în deceniile care vor urma, estetica lor minimalistă se poate dovedi a fi la fel de determinantă, comentează The Verge.

Automatizarea este cuvântul cheie pentru acest centru de date ce are dimensiunea a șase terenuri de fotbal american și unde personalul se deplasează cu ajutorul scuterelor. 

“Circa 150 de oameni lucrează aici, dar sălile de date sunt goale. Din cauza design-ul simplificat, avem nevoie doar de un singur tehnician pentru fiecare 25.000 de servere.”, a spus seful Facebook

“Acum câțiva ani, a fost nevoie de o oră pentru a repara un hardul unui server. La Luleå, se face acum in două minute”, a mai adaugat Zuckerberg

Mark Zuckerberg pune mare accent pe siguranța și protecția datelor cu caracter personal, scrie silicon.fr., remarcând că nu mai puțin de două fotografii arată distrugerea completă a hard disk-urilor învechite sau defecte.

“Hard disk-uri vechi și depășite sunt distruse, protejarea vieții private este foarte importanta pentru noi. Christer Jonsson este responsabil de această sarcină importantă. “Trebuie să fiu foarte atent”, spune el,”, comenteaza Mark Zuckerberg, pe pagina sa de facebook

drivere-distruse-centrul-de-date-lulea-suedia

loading...