Marcel Bolos: Am obtinut fonduri europene pentru continuarea programului de vouchere sociale pentru alimente si pentru plata unei parti din facturile la energie pentru persoanele vulnerabile
Economie

Marcel Bolos: Am obtinut fonduri europene pentru continuarea programului de vouchere sociale pentru alimente si pentru plata unei parti din facturile la energie pentru persoanele vulnerabile

Românii vulnerabili vor primi un ajutor pentru plata unei părți a facturilor la energie (termică, gaz și electricitate), în perioada sezonului rece, anunta Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene.

Este vorba despre aproximativ 4 milioane de beneficiari, pentru care se va crea un program guvernamental prin care aceste ajutoare vor fi distribuite.

Pentru finanțarea acestui nou program, Guvernul României va aloca până la 10% din fondurile europene destinate politicilor de coeziune.

Comisia Europeană a aprobat această redirecționare de fonduri în urma negocierilor cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș, care a prezentat importanța combaterii sărăciei energetice din România. La discuții, ministrul a mai obținut prelungirea, pentru 2023, a Programului “Sprijin pentru România”, care constă în vouchere sociale de 250 lei, acordate la două luni persoanelor vulnerabile, pentru achiziția de alimente.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos: „Am plecat recent la Bruxelles cu o serie de obiective, printre care: să vedem cum putem continua să oferim din bani europeni voucherele sociale de 250 de lei pentru alimente și să fie agreată posibilitatea ca, tot din bani europeni, să suportăm o parte din costurile cu facturile pentru românii aflați în dificultate.

Au fost discuții foarte constructive, în cadrul cărora European Commission s-a arătat deschisă asupra solicitărilor noastre. Acum, lucrăm pentru a realiza cu celeritate mecanismul la nivel național. Voi reveni cu noi detalii zilele viitoare.
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News