Manifestări de Ziua Naţională a României, în Parcul 1 Decembrie
Stiri Oradea

Manifestări de Ziua Naţională a României, în Parcul 1 Decembrie

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Oradea invită orădenii să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor, atât prin participarea la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment, cât şi prin gustarea tradiţionalului meniu de 1 Decembrie, fasolea cu ciolan.

Festivităţile vor începe la ora 10:00, la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, cu ceremonialul religios şi militar, urmat de defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului.

Imediat după finalizarea paradei, în jurul orei 11:30, va începe distribuirea meniului tradiţional de fasole cu ciolan, varză murată şi ceai, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Atât meniul cât şi varza murată vor fi oferite în caserole, în două puncte de distribuţie, din care unul va fi contracost (la un preț de 5 lei).

În acest an, municipalitatea a pregătit pentru orădeni 2.700 de porţii de mâncare şi ceai, preparate cu sprijinul Garnizoanei Oradea, la popota militară.

Pentru reuşita acestei acţiuni, Primăria Oradea mulţumeşte în mod special Garnizoanei Oradea şi firmelor West Fruta Distribution şi Selgros Oradea.