Maine la Sinagoga Zion va avea loc vernisajul expozitiei fotografului Alberto Modiano, „Evrei in Istambul”
Stiri Oradea

Maine la Sinagoga Zion va avea loc vernisajul expozitiei fotografului Alberto Modiano, „Evrei in Istambul”

noriel.ro
Editia a VI-a a Festivalului International ”Carol Pop de Szathmári – Szatmári Pap Károly”, organizat de Asociatia Internationala ”Euro Foto Art”. a oferit oportunitatea organizarii in parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Oradea si Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din judetul Bihor a unei expozitii internationale de arta fotografica in Sinagoga Neologa Zion din Oradea.

De aceasta data, pe sevalete vor fi instalate 40 de fotografii de mari dimensiuni realizate de reputatul artist fotograf Alberto Modiano din Istanbul (Turcia).

Artistul fotograf s-a nascut in 1960 la Istanbul. A inceput sa fotografieze in anul 1979. Dupa sase ani, in 1985 s-a alaturat echipei IFSAK (Asociatia de Fotografie si Cinema de amatori din Istanbul). Este cercetator in istoria fotografiei si a condus mai multe cursuri in istoria fotografiei si a artelor vizuale in numeroase institutii de fotografie din Turcia. In octombrie 1992 a fost acceptat ca membru al prestigioasei Royal Photographic Society din Marea Britanie.

In anii 1995 si 1996 a devenit vicepresedinte al IFSAK, unde a fost declarat membru onorific pentru meritele sale. Este de asemenea, membru onorific al BASAF (Balıkesir Photography Association). In 1996 a obtinut premiul „Fotograful anului” de TRUVA Kültür ve Sanat Derneği. Intre 2003 si 2005 a fost reprezentantul „Muzeului National de Fotografie” din Istanbul, fondat de BASAF (Balıkesir Photography Association) la Balıkesir. Artistul fotograf Alberto Modiano este si reprezentantul Bibliotecii de Imagini ”M. Emin Tan”. In anul 2008 a devenit din nou reprezentantul BASAF, in baza deciziei Consiliului de Administratie.

orange.ro

Vernisajul expozitiei va avea loc in prezenta autorului, sambata, 20 ianuarie 2018, ora 18:30. Expozitia artistului fotograf Alberto Modiano va ramane la dispozitia publicului timp de o luna.