Mai sunt doua zile de vot pentru proiectele cu bugetare participativa. Vezi care sunt top 10 proiecte votate
Stiri Oradea

Mai sunt doua zile de vot pentru proiectele cu bugetare participativa. Vezi care sunt top 10 proiecte votate

Primăria Oradea reamintește că au mai rămas doar două zile în care orădenii pot vota online cele 52 de proiecte validate în cadrul etapei a 2-a de bugetare participativă.

Până în prezent au fost exprimate peste 12.100 de voturi, cele mai votate proiecte fiind cele privind iluminarea cu sisteme LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate din Oradea, reamenajarea Cimitirului Neolog evreiesc cu scop turistic și parcarea auto pentru Spitalul Clinic Județean.

În acest moment, un top al primelor 10 proiecte se prezintă astfel:

  1. Iluminarea LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate – 1603 voturi
  2. Reamenajare Cimitir Neolog evreiesc Oradea cu scop turistic – 626 voturi
  3. Parcare auto pentru Spitalul Clinic Judetean – 602 voturi
  4. Bike-sharing           – 593 voturi
  5. Toalete ecologice automate (autocurățare și dezinfectare) – 520 voturi
  6. Coridoare verzi în Cartierul Grigorescu – 478 voturi
  7. Parc de recreere și sport în Episcopia Bihor – 444 voturi
  8. Modernizarea copertinelor pasajului pietonal – 424 voturi
  9. Amenajare parc si spații publice in Cartierul Tineretului – 402 voturi
  10. Pavilion Parcul 1 decembrie – 391 voturi

Cele 52 de proiecte validate de comisie mai pot fi votate până la data de 20 ianuarie 2019, pe site-ul activ.oradea.ro, prin autentificare sau prin logare cu contul de facebook. Inițiatorii proiectelor, dar şi susţinătorii acestora le pot distribui de pe site-ul activ.oradea.ro și promova pe rețelele de socializare, în așa fel încât să adune cât mai multe voturi.

interlink.ro

Cei care vor vota sunt rugați să analizeze foarte bine proiectele dintr-o categorie, deoarece conform regulamentului pot vota un singur proiect pentru un domeniu.

Așa cum a fost anunțat, votul cetățenilor va avea loc în două etape distincte: votul on-line (10 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019), acesta având o pondere de 50% și votul cu ocazia dezbaterii publice la nivel de cartier, care va avea o pondere tot de 50%.

,,Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului. În cadrul acestor întâlniri se vor prezenta proiectele declarate eligibile, ocazie cu care participanții la întâlnirile publice își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie”, a subliniat Eduard Florea, directorul economic al Primăriei Oradea.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului on-line și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul 2019.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă, doritorii au la dispoziție:

Ne găsești și pe Google News