Mai multi cetateni din zona asiatica, opriti in Vama Bors in timp ce incercau sa iasa fraudulos din tara
Stiri Bihor

Mai multi cetateni din zona asiatica, opriti in Vama Bors in timp ce incercau sa iasa fraudulos din tara

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat trei cetăţeni indieni care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, cu intenţia de a ajunge în Austria.

În data de 23.10.2018, in jurul orei 00,30, în urma unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat trei persoane care se deplasau pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră cu statul vecin, fiind conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din India, toţi bărbați, în vârstă de 22 de ani, solicitanţi de azil  pe teritoriul României.

În cadrul cercetărilor preliminare, cei trei cetățeni indieni au declarat că intenţionau să ajungă în Austria, la rude şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.

Alţi doi cetăţeni din Iran, tată şi fiică, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Frontieră Borș au depistat, în cursul zilei de ieri, în zona adiacentă punctului, în terminalul pentru automarfare de pe sensul de ieşire din ţară, două persoane, un adult şi o minoră, care încercau să treacă frontiera spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul punctului pentru cercetări, iar în cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Iran, un bărbat în  vârstă de 40 de ani şi fiica lui, în vârstă de 9 ani.

Bărbatul în cauză a declarat că intenţiona să ajungă cu fiica în Austria şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.