Mai multe autoturisme au luat foc, ieri seara, pe strada Gheorghe Doja din Oradea
Stiri Oradea

Mai multe autoturisme au luat foc, ieri seara, pe strada Gheorghe Doja din Oradea

chilipirul-zilei.ro/

În seara zilei de miercuri, 10 martie a.c., pompierii militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu de amploare, care a cuprins mai multe autoturisme aflate în curtea unei locuințe situate pe strada Gheorghe Doja din municipiu.

Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea evenimentului, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 21.35, moment în care, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele de stingere ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În urma executării recunoașterii la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat și violent la șapte autoturisme dezmembrate, cu pericol de propagare la alte autovehicule din curte și la casa aflată în apropiere.

Echipajele de pompieri militari au realizat concomitent, dispozitive de localizare și lichidare a focarelor, respectiv de protecție a bunurilor expuse flăcărilor violente, reușind să stingă incendiul și să împiedice propagarea acestuia, în mai puțin de jumătate de oră. Forțele de intervenție au continuat să acționeze la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 23.00.

decathlon.ro

Incendiul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric la una dintre mașinile care mai aveau bateria auto montată, s-a soldat cu arderea a șapte autoturisme dezmembrate și radiate.

Echipajele de pompieri au reușit să salveze trei autoutilitare, un tractor și locuința.