Lupul paznic la oi! Un barbat din Burzuc a furat 79 de oi pe care fusese angajat sa le pazeasca
Stiri Bihor

Lupul paznic la oi! Un barbat din Burzuc a furat 79 de oi pe care fusese angajat sa le pazeasca

La data de 8 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 69 de ani, din localitatea Burzuc, județul Bihor și față de un altul de 35 de ani, din localitatea Gepiș, județul Bihor, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.                                 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 17 – 23 decembrie 2023, bărbatul de 69 de ani ar fi sustras 79 de ovine, pe care fusese angajat să le păzească, dintr-un staul de ovine, amenajat pe terenul proprietate personală a unui bărbat de 48 de ani, din comuna Pocola, județul Bihor.

Totodată, bărbatul de 35 de ani ar fi transportat oile sustrase până la domiciliul său din localitatea Gepiș.

Prejudiciul astfel cauzat a fost estimat la 120.000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor, la data de 17 ianuarie a.c., pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor două persoane, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au efectuat 2 percheziții domiciliare în localitatea Gepiș, în urma cărora au recuperate 52 dintre ovinele reclamate sustrase.

Polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ne găsiți și pe Google News