Lucrarile de modernizare a Parcului Petofi vor fi finalizate pana la inceputul verii. Vezi cum va arata
Stiri Oradea

Lucrarile de modernizare a Parcului Petofi vor fi finalizate pana la inceputul verii. Vezi cum va arata

Parcului Petőfi, unul dintre cele mai vechi parcuri din oraș, cu o suprafață de 2,4 ha, va fi modernizat până la începutul verii. Iubitorii de plimbări în aer liber vor regăsi aici o cafenea-cofetărie, o grădină japoneză, bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane), un loc de joacă reamenajat corespunzător pentru cei mici, rastel pentru biciclete, toalete moderne.

„Modernizarea Parcului Petőfi a început în vara anului trecut, iar conform termenului contractual trebuie să fie gata până la finalul lunii iulie. Constructorul și-a luat însă angajamentul să finalizeze lucrările până la finalul lunii mai, dacă condițiile meteo vor permite, astfel încât orădenii să se poată bucura de acest parc odată cu începerea verii”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoș.

Toate intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările care vor fi realizate au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică. În urma acestora, suprafața verde va crește cu 6,77%, de la 16.932 mp la 18.079 mp.

În prima etapă au fost realizate terasamentele, s-au executat săpăturile pentru sistemul de iluminat și pentru canalizarea menajeră și pluvială necesare pentru zona de alimentație publică și terasă, s-au încadrat aleile cu borduri și s-au refăcut parapetele de piatră.

În prezent se execută lucrări de infrastructură a aleilor, se montează piatra cubică pe alei și se fac săpături pentru amenajarea grădinii japoneze și a locurilor de joacă pentru copii.

Proiectul vizează următoarele obiective și activități:

  • amenajare/ uniformizare alei, căi de acces și refacerea structurii acestora;
  • introducere de funcțiuni noi în zona centrală: alimentație publică și terasă;
  • restaurarea zidurilor de sprijin și reamenajarea zonei cu pergole;
  • reamenajarea fântânii – grădină japoneză și iaz;
  • reamenajarea spațiului de joacă pentru copii;
  • reamenajarea zonelor verzi – plantații noi;
  • dezafectarea unor construcții utilitare existente;
  • direcționarea apelor pluviale.

De asemenea, proiectul prevede iluminat public și sistem de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), sistem de irigație automatizat, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) și toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

Lucrările sunt executate de S.C. Dumexim S.R.L., durata fiind de 12 luni. Valoarea contractului se ridică la 7.055.070,17 lei fără TVA.

Ne găsiți și pe Google News