Lansari de carte la Muzeul Orasului Oradea, sub egida ROMANIA 100
Cultura

Lansari de carte la Muzeul Orasului Oradea, sub egida ROMANIA 100

chilipirul-zilei.ro/
Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural în parteneriat cu Liga Scriitorilor Români, filiala Mureș organizează în data de 4 septembrie 2018, cu începere de la ora 16.00, lansarea cărții cu titlul „Demers pentru adevăr II. Comoara din Deal, Din culisele serviciilor secrete românești. Sighișoara 1969″ și a albumului cu titlul „100 de ani de la Marea Unire – 1 Decembrie 1918 – 1 Decembrie 2018”, ambele avându-l ca autor pe col. rtg. Gheorghe Bănescu – Musceleanu.

Prezentarea cărții și albumului va fi făcută de către prof. univ. dr. Mihai Drecin de la Universitatea din Oradea. Ambele vor putea fi achiziționate de către doritori la prețul de 30 de lei (cartea), respectiv 100 de lei (albumul).

După această primă etapă a evenimentului va avea loc vernisajul expoziției cu titlul „Transilvania, leagăn și scut al Daciei străbune – România” în cadrul căreia vor fi expuse un număr de 54 de tablouri (30×40 cm.) cuprinzând referiri la istoria românilor din cele mai vechi timpuri, fragmente de documente și hrisoave etc.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 23 septembrie (în corpul B al Muzeului Orașului Oradea, etajul I, sălile 7-8).

decathlon.ro

Întregul eveniment se va desfășura sub egida ROMÂNIA 100.