La Universitatea Oradea va fi construit un camin studentesc  de 1420 de locuri. Ce dotari va avea
Educatie

La Universitatea Oradea va fi construit un camin studentesc de 1420 de locuri. Ce dotari va avea

Rectorul Universităţii din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău a participat, în perioada 01 – 03 februarie 2018, la reuniunea CNR (Consiliul Naţional al Rectorilor) care a avut loc la Braşov, de unde s-a întors cu veşti foarte bune pentru instituţia noastră.

Universitatea din Oradea a fost inclusă pe lista instituţiilor de învăţământ nominalizate pentru construirea unui cămin studenţesc, prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social care se derulează prin Compania Naţională de Investiţii „CNI” – SA.

Finanţarea obiectivului se va realiza, 100% de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Pentru Universitatea din Oradea a fost aprobată construirea unui cămin studenţesc (format din una sau mai multe clădiri) având o capacitate de până la 1420 locuri. Proiectul pilot pentru căminul studenţesc include: camere de 2/3 locuri cu baie proprie, săli de lectură, sală de mese şi kitchineta pe fiecare etaj.

În acest moment, Universitatea din Oradea elaborează documentaţia iniţială pentru demararea activităţilor necesare construcţiei, începând cu anul 2018, în Campusul Central UO.

Ne găsiți și pe Google News