La Scoala Parintilor despre alimentatia sanatoasa a copiilor de varsta anteprescolara
Diverse

La Scoala Parintilor despre alimentatia sanatoasa a copiilor de varsta anteprescolara

Invitatul special la întâlnirea cu părinţii, în cadrul programului “Şcoala părinţilor”, a fost dna.Mariana Tocai – doctorand în nutriţie. Pentru o dezbatere interactivă în interesul unei alimentaţii sănătoase, au fost prezente dr. Laura Popa – medicul CIET şi dna.Lăzău Mihaela – reprezentantul firmei de catering S.C.Select Catering, care asigură hrana micuţilor din creşe.

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

 Tematica abordată în cadrul întâlnirii a fost “Alimentaţia sănătoasă a copiilor de vârstă antepreşcolară“, întâlnire în cadrul căreia părinţii au fost informaţi despre importanţa alimentaţiei în creşterea şi dezvoltarea optimă a copilului mic. Educaţia pentru o alimentaţie sănătoasă şi dezvoltarea tabieturilor alimentare pornesc din familie, părinţii având un rol foarte important în formarea comportamentelor alimentare sănătoase.

Un alt aspect discutat a fost nevoia nutriţională mult mai mare a copiilor comparativ cu cea a adulţilor, având în vedere că aceştia au un ritm de creştere şi dezvoltare mai accelerat la această vârstă. Consumul de fructe, legume şi proteine constituie principala sursă pentru o dezvoltare armonioasă a copilului, diversitatea şi asocierea corectă a alimentelor fiind o parte importantă în dezvoltarea tabieturilor sănătoase. Au fost prezentate câteva dintre produsele din alimentaţie cu factor alergen pentru copii.

loading...