KLaus Iohannis: Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern si resping propunerea pentru ministrul justiției
Politica

KLaus Iohannis: Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern si resping propunerea pentru ministrul justiției

Intr-o declartaie de presa, sustinuta ieri la Palatul Cotroceni, Presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis, acuza guvernarea PSD-ALDE de degrigolanda, de faptul ca-si urmaresc propriile interse si ca trateaza cu dispret romanii.

Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Când 6,4 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu îți mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate să rămână în funcțiune. Această guvernare toxică este încă ținută în viață de configurația parlamentară votată în decembrie 2016″, a declarat presedintele.

Presedintele a iterat faptul ca Romania parcurge o criza guvernamentale si ca nu va accepta sa sustina acest guvern PSD. de asemenea, domnia sa a subliniat si faptul ca ALDE, odata cu iesirea de la guvernare, incearca sa se spele pa maine, dupa ce a sacrificat tara, mana in mana cu PSD

România parcurge o criză guvernamentală, dar eu nu voi gira, prin deciziile mele, susținerea acestui guvern. PSD și ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini și de a se ține departe de această guvernare sunt pur și simplu ridicole. După ce ai stat la aceeași masă cu PSD și ai luat măsuri împotriva românilor și a României, după ce ai girat masacrarea legilor justiției și adoptarea de măsuri economice greșite, nu mai păcălești pe nimeni că nu ești vinovat„, a mai sustinut Presedintele Romaniei.

interlink.ro

Iohannis a explicat ca nu accepta nicio propunere de remaniere a guvernului si ca respinge toate propunerile venite de la Palatul Victoria, pentru functiile de ministri la Educatie, Justitie si cea de Vicepremier.

În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur și simplu inacceptabile. Așadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier.

Resping propunerea pentru ministrul justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu.

Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă.

Resping propunerea pentru funcția de vicepremier pentru teme economice. De asemenea, există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, un drum prin care își consolidează statul de drept și valorile democratice, și nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții„, a mai spus Presedintele Klaus Iohannis.

De asemena, presedintele Romaniei a cerut guvernului sa ceara un vot de incredere in Parlament, iar daca acela nu va veni, exista parghii democratice pentru ca Romania sa nu intre intr-o criza profunda.

In plus, Presedintele a explicat ca, pentru ca un guvern sa aiba o sustinere larga este nevoie de votul Romanilor, sugerand astfel, ca este nevoie de alegeri anticipate.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News