Judetul Bihor are mai putin de 3000 de someri inregistrati in evidentele AJOFM Bihor
Stiri Oradea

Judetul Bihor are mai putin de 3000 de someri inregistrati in evidentele AJOFM Bihor

La sfârșitul lunii martie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.933 șomeri (din care 1.537 femei), rata șomajului fiind de 1,25% .

Indicatorul rata șomajului a rămas la aceeaşi valoare ca şi luna precedentă respectiv 1,25 %.


Citeste si: Peste 1000 de locuri de munca disponibile in judetul Bihor si 745 in Oradea. Ce firme angajeaza si pentru ce posturi


Din totalul de 2.933 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.079 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.854 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.141  șomeri provin din mediul rural și 792 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (29%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 23% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12% iar cei cu studii superioare reprezintă 11% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 27% persoane foarte greu ocupabile, 28% greu ocupabile, 28% mediu ocupabile, iar 17% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

Ne găsiți și pe Google News