Jandarmii bihoreni la datorie. Peste 250 de misiuni doar in prima jumatate a lunii februarie
Stiri Bihor

Jandarmii bihoreni la datorie. Peste 250 de misiuni doar in prima jumatate a lunii februarie

În prima jumătate a lunii februarie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „General de brigadă Anton Berlescu” Bihor au executat mai mult de 250 de misiuni pe timpul cărora au constatat independent și în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 13 fapte penale, au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.100 lei și au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 22.200 lei.

Abaterile constatate au vizat în principal activități de comercializare a țigaretelor nemarcate legal, încălcări ale unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și încălcări constatate în domeniul silvic.

Astfel, pe raza județului Bihor au fost depistate mai multe persoane care comercializau țigarete nemarcate legal, iar în urma acțiunilor desfășurate, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 1.477 pachete de țigări nemarcate legal și au aplicat sancțiuni conform art. 449, alin. 2, lit. k din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Exemplu: Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă cu țigări

Pe timpul executării unei acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea traficului ilicit de produse accizabile (tutun), într-o zonă comercială intens circulată din municipiul Beiuș, jandarmii din cadrul Serviciului Ordine și Siguranță Publică au observat un bărbat care se afla într-o autoutilitară, din care s-a constatat ulterior că acesta comercializa țigarete nemarcate legal. După efectuarea verificărilor, au fost găsite mai multe sacoșe care conțineau 10.580 bucăți țigarete de diferite mărci (529 pachete).

Bărbatului în cauză i s-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă conform art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal. Bunurile în valoare de 7.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar activitatea ilicită a fost stopată.

 

Jandarmii bihoreni vor continua aceste acțiuni și în perioada următoare, iar în cazul constatării unor fapte de natură antisocială, vor proceda la aplicarea legii.

 

Ne găsiți și pe Google News