112 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.
Stiri Bihor

112 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Miercuri, 15 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 48.720 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.  

Astfel, 52 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 30 pentru nerespectarea prevederilor legale privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, nouă pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 17 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

          Cercetați penal pentru conducere fără permis.

Joi, 16 februarie a.c., în jurul orei 01.30, pe raza localității bihorene Valea de Jos, a fost depistat în trafic un tânăr de 17 ani, din comuna Câmpani, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, miercuri, 15 februarie a.c., pe drumul județean 191B, în localitatea bihoreană Derna, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în trafic o femeie de 30 de ani, localnică, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot miercuri, 15 februarie a.c.,  pe D.N.19E, în localitatea bihoreană Chiribiș, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un tânăr de 16 ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Ne găsiți și pe Google News