Îți dorești un somn liniștit și odihnitor? Iată cum poți alege o somieră potrivită!
Diverse

Îți dorești un somn liniștit și odihnitor? Iată cum poți alege o somieră potrivită!

Dacă citești acest articol, probabil deja ai întâmpinat probleme cu somnul și ai nevoie rapid de soluții care să îți permită să te odihnești în timpul nopții. Deși mulți oameni nu iau în considerare acest lucru, este bine să luăm în calcul aspectul și funcționalitatea unei somiere, una dintre piesele de pat cele mai importante, alături de saltea și de cadru.

De regulă, somierele se pot împărți în două mari categorii, în funcție de materialul din care sunt fabricate. Astfel, putem face distincție între:

Somiere din lemn: Fiind un model tradițional, acestea pot fi rabatabile sau fixe, oferind tot confortul necesar. Calitatea acestora poate varia foarte mult, de aceea îți recomandăm să citești cu atenție toate specificațiile înainte de a alege un model potrivit.

Somiere metalice: Cu toate că nu sunt la fel de confortabile ca cele din lemn, acestea sunt mai ieftine, ușor de montat/asamblat și rezistă foarte bine în timp.

Există și o a treia categorie, hibridă, de somiere metalice cu lamele din lemn. Aceste două materiale formează împreună un ansamblu de excepție, având parte din plin de avantajele fiecăruia. Astfel, somierele metalice cu lamele din lemn pot fi soluția perfectă pentru cei care vor să beneficieze de un somn liniștitor.

De asemenea, cele mai multe somiere de pat pot fi împărțite în trei categorii, din punct de vedere al funcționalității acestora:

Somiere rabatabile – Acestea sunt foarte avantajoase, oferind spațiul necesar pentru depozitarea păturilor sau a plapumii.

Somiere fixe – Sunt ușor de montat și se potrivesc foarte bine cu saltelele de tip “memory foam” sau cele cu arcuri independente.

Somiere tapițate – Care deja dispun de o ramă acoperită cu un material elegant.

somiera 2

Poate că deja te-ai obișnuit cu patul tău vechi, cu saltea cu arcuri. Cu toate acestea, nu poți să ignori avantajele pe care le aduce un pat cu somieră. Iată câteva dintre beneficiile care au făcut ca somierele să devină din ce în ce mai folosite:

  1. Economie de spațiu – Cadrul unui pat cu somieră este mult mai îngust decât unul tradițional. În plus, design-ul face ca salteaua să se aerisească mai ușor, ceea ce îi conferă o durată mai lungă de viață.
  2. Poți alege înălțimea pe care o preferi – Multe din paturile cu somiere sunt mai joase decât cele tradiționale. Acest mic artificiu are de fapt un efect surprinzător, deoarece înseamnă că distanța până la plafon este mai mare, ceea ce face camera să pară mai spațioasă. Cu toate acestea, există și modele cu înălțime standard, sau chiar înalte, pentru cei care preferă acest lucru.
  3. Multe modele sunt prevăzute cu spațiu pentru depozitare – Acest lucru te ajută să eficientizezi spațiul disponibil din dormitor. Poți folosi acest spațiu chiar și pentru haine, dacă preferi să ai un șifonier de dimensiuni reduse în dormitor.
  4. Se bucură de o rezistență sporită – Față de paturile tradiționale cu arcuri, care se vor lăsa în timp, un pat cu somieră va rezista mult mai mult, acomodând chiar generații întregi! Este important totuși ca lamelele să fie îndeajuns de rezistente pentru a face față greutății combinate a saltelei și a persoanei care se odihnește. Alege o somieră de cea mai bună calitate și patul tău îți va oferi multe, multe ore de relaxare!
  5. Există modele pentru orice buget – În funcție de fabricant, materiale și tipul de design, există o largă varietate de somiere pe piață. Astfel, de la modele cu pistoane hidraulice, care se ridică cu ușurință pentru a dezvălui spațiul de depozitare, până la modele cu cadru electric, care se reglează automat prin simpla apăsare a unui buton, ai acces la nenumărate tipuri de somiere care îți vor oferi odihna pe care o aștepți! Pentru mai multe modele sau detalii despre produse, intră aici https://favi.ro/produse/categorie/gratii-pentru-paturi și bucură-te de cele mai avantajoase prețuri de pe piață!

somiera 3

loading...