Italia: Bilantul seismului este de 250 de morti, 365 de raniti si sute de dati disparuti
Extern

Italia: Bilantul seismului este de 250 de morti, 365 de raniti si sute de dati disparuti

Operațiunile de salvare continuă în Italia pentru găsirea supraviețuitorilor după cutremurul de 6,2 grade de miercuri, bilanțul victimelor fiind de 250 de morți înregistrați în mai multe sate din centrul țării, 365 de răniți, 215 persoane salvate; căutarile salvatorilor continuă, informează agenția France Presse (AFP).

Oficiali locali au avertizat că bilanţul este provizoriu şi că este probabil să crească şi să-l depăşească pe cel al cutremurului din regiunea L’Aquila din 2009, care s-a soldat cu peste 300 de morţi.

Seismul, cu o magnitudine de 6,2, a avut loc în centrul Peninsulei italiene miercuri dimineaţa, în timp ce oamenii dormeau. El a fost resimţit până la Bologna, în nord, şi Napoli, în sud, oraşe situate la peste 220 de kilometri de epicentru.harta-italia-cutremur

Locuitori din regiune au simţit noi replici joi dimineaţa, dintre care două cu intensităţi de 5,4 şi 5,1.

Joi după-amiaza, o replică puternică, de magnitudinea 4,3, a provocat surpări de pietre şi moloz din clopotniţa Bisericii Sfânta Augustina din Amatrice, iar salvatori au fugit să se adăpostească.

Replica a provocat totodată panică în rândul sinistraţilor şi a fragilizat şi mai mult faţada bisericii, care a devenit un pericol pentru salvatori ce interveneau pe stradă, în faţa ei.

Cutremur Italia 2016

Cel puţin 365 de persoane au fost rănite şi evacuate la spitale, potrivit unei estimări furnizate de Protecţia Civilă italiană. Aceasta a adăugat că aproximativ 5.000 de persoane, inclusiv poliţişti, pompieri, militari sau voluntari erau mobilizate în cadrul operaţiunilor de salvare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News