În cadrul conferinței de presă de joi, 17 decembrie 2020, viceprimarul Marcel Dragoș a reamintit cele mai importante investiții derulate prin Direcţia Tehnică, pe care o coordonează, parte din aceste investiţii fiind pe fonduri europene, parte finanțate din fonduri locale.
Viceprimarul a enumerat proiecte precum: pasajul Magheru, legătura dintre Calea Suișului și str. Bihorului – două obiective destul de importante la care se poate observa că au dus, pe de o parte, la descongestionarea traficului din zona centrală a orașului, pe de altă parte constituie o variantă foarte bună de ocolire în partea de nord a orașului, spre ieșirea cu comuna Biharia. De asemenea, a menționat că, cu excepţia a două străzi care vor fi modernizate anul viitor, toate străzile din Ioșia sunt în prezent modernizate. O altă activitate importantă a Direcției Tehnice s-a bazat pe realizarea coridoarelor verzi din Oradea, în anul 2020 fiind finalizate coridoarele de pe Barcăului, zona Veteranilor, Soarelui etc.
„În continuare, mai avem o serie de lucrări aflate în diferite stadii de lucru, printre care un obiectiv foarte important este pasajul denivelat de pe şoseaua de centură – intersecție cu str. Universității. Tot acolo, în apropierea lui, avem în execuție strada de legătură care descongestionează traficul din zona magazinelor și Piața 100, mai avem în executare modernizarea unui număr de 4 străzi din cartierul Ceyrat, amenajarea din fonduri europene a parcului din zona străzii Ion Bogdan, precum și a coridorului verde din cartierul Grigorescu”, a spus viceprimarul Marcel Dragoş.
În ceea ce priveşte proiectele care vor fi derulate anul viitor, viceprimarul a declarat că după sărbători, în funcție de vreme, Direcția Tehnică este pregătită să emită ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a aproximativ 18 străzi din diferite zone ale orașului. Conform spuselor viceprimarului, este vorba despre 5 străzi în zona de deal (Caișilor, Cireșilor etc.), zona carterului Oncea, unde sunt 3 străzi la care vor începe lucrările imediat ce vremea o permite, continuarea modernizării stăzilor din zona Gutenberg, precum și a unor străzi din zona cartierului Veteranilor.
În ceea ce privește salubrizarea din oraș, viceprimarul Marcel Dragoş a anunțat că au fost intensificate acțiunile prin RER, în sensul că s-au identificat anumite zone din oraș unde au fost colectată o cantitate semnificativă de deșeuri, precum zona Calea Borșului, sub pasajul căii CFR, zona Salca cu str. Atelierelor, precum și câteva în zonele de blocuri str. Mehedinți, o parte din zona străzii H. Coandă, sau în spatele blocurilor din zona Calea Aradului. Aceste acțiuni vor continua și în viitor, în colaborare cu Poliția Locală Oradea, a declarat viceprimarul Dragoș.
Tot în cadrul acestei conferințe de presă, legat de aprobarea delegării gestiunii prin contract de achiziție publică a serviciului public de dezinfecție, dezinsecție și deratizare salubrizare, primarul Florin Birta a anunțat că în iunie 2021 expiră actualul contract, iar Primăria Oradea trebuie să se pregătească pentru următorii 4 ani să aibă asigurat acest serviciu. Primarul a subliniat că valoarea estimată pe o perioadă de 4 ani este de aproximativ 17 milioane lei fără TVA, valoarea încheiată pe vechiul contract tot pe o perioadă de 4 ani a fost de 6.460.000 lei. Creșterea provine din faptul că au fost anumite modificări legislative și Primăria Oradea dorește o frecvență mult mai mare a acestui serviciu și o acoperire mult mai largă a terenurilor din oraș.
Ne găsiți și pe Google News