Investitie de 50 milioane de euro la Oradea si 200 de noi locuri de munca, intr-o fabrica de componente auto
Economic

Investitie de 50 milioane de euro la Oradea si 200 de noi locuri de munca, intr-o fabrica de componente auto

Societatea SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE SRL. cu sediul in Oradea, companie subsidiară a holdingului SOGEFI SUSPENSIONS SA., a reusit sa obtina acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică care se va construi la Oradea, in Parcul Eurobusiness I.

Grupul italian semnase in luna septembrie 2018, un contract cu Primaria Oradea, pentru un teren de 94.332 mp, in Parcul Industrial Eurobusiness I, de pe strada Borsului, unde, in cazul in care primea ajutorul de stat, urma sa construiasca o fabrica de componente pentru sistemul de suspensii. Acum ca acest lucru s-a intamplat, constructia acestei fabrici este certa si va demara in acest an.

Cei mai importanţi clienti ai companiei italiene sunt Ford, Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroen) şi grupul Fiat Chrysler, potrivit Reuters.

Holdingul italian va investi 50 de milioane de euro la Oradea si va asigura un total de 200 de locuri de munca.

interlink.ro

Potrivit zf.ro, italienii, prezenţi în 23 de ţări mai au o companie în România, Sogefi Air Cooling din Argeş cu activităţi de fabricare a plăcilor, tuburilor şi profilelor din material Plastic. Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de 2016, un profit net de 5,2 mil. lei cu un număr mediu de 64 de angajaţi.

 

 

Ne găsești și pe Google News