Investitie de 20 mil lei pentru un nou coridor verde si o pasarela hobanata in zona strazilor Sovata si Splaiul Crisanei din Oradea
Stiri Oradea

Investitie de 20 mil lei pentru un nou coridor verde si o pasarela hobanata in zona strazilor Sovata si Splaiul Crisanei din Oradea

In cadrul sedintei Consiliului Local de saptamana trecuta a fost aprobata realizarea proiectului de crestere a mobilitatii urbane prin realizarea unui coridor pietonal si ciclistic intre strada Sovata si strada Tudor Vladimirescu.

Valoarea investitiei se ridica la cca 20 milioane lei, iar durata de realizarea a investitiei este de 23 de luni, investitia urmand a se face cu finantarea din cadrul POR 2014-2020, Axa 4.

Proiectul elaborat de Primaria Oradea urmareste atingerea unor obiective precum:

  • crearea conditiilor pentru cresterea sigurantei circulatiei ciclistice si pietonale si reducerea riscului de accidente;
  • promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile, avand ca efect reducerea emisiilor de CO2, reducerea poluarii aerului si a nivelului de zgomot din localitate;
  • asigurarea unui model de mobilitate urbana durabila in Muncipiul Oradea.

Prin construirea acestui coridor ciclistic si pietonal se intentioneaza crearea unei noi legaturi care sa uneasca cartierele Decebal si Splaiul Crisanei si sa faciliteze o circulatie mai buna si in siguranta a pietonilor si biciclistilor.

interlink.ro

In sudul coridorului s-a dezvoltat, in ultimi ani, zone comerciale precum si zone rezidentiale astfel incat zona prezinta un potential major de crestere a traficului pietonal intre cele doua zone ale orasului. In prezent traseul urmat de pietoni si ciclisti din cartierul Decebal pana in zona comerciala se face pe o distanta de aproximativ 1,5 km.

Din punct de vedere arhitectural zona in care se va construi coridorul va beneficia de un aport de verdeata, avand in vedere faptul ca va fi amenajat un coridor verde, care va duce la imbunatatirea climatului urban.

Traversarea raului Crisul Repede se va face printr-o pasarela pietonala cu o arhitectura moderna, ce poate servi ca zona de promenada si recreere pentru locuitorii celor doua cartiere. Cele doua maluri sunt amenajate cu trotuare si piste de biciclisti, astfel incat amplasarea pasarelei hobanate se va incadra in conformitatea contextului urban existent.

De asemenea, noul coridor va aduce un beneficiu elevilor, prin asigurarea accesului la cele doua licee aflate pe traseul pietonal si anume Colegiul Tehnic „Traian Vuia” si Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”.

Traseul porneste de pe strada Tudor Vladimirescu indreptandu-se catre nord-vest, traverseaza strada Constantin Brancoveanu, continua inspre nord-vest pe strada Poienitei pana in zona Splaiului Crisanei. Traseul pastreaza orientare spre nord-vest, traverseaza Crisul Repede si se racordeaza la strada Sovata printr-o curba cu raza de 300 m.

Traseul pietonal denivelat are o lungime de 363 m si porneste din strada Poienitei si ajunge in strada Sovata. La nivel se va amenaja un traseu intre strada T. Vladimirescu si strada Poienitei, cu o lungime de 227 m.

Lungimea totala a pasarelei hobanate este de 188,6 m din care efectuv pasarela va avea 46,5 m.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0