Inundatii istorice pe Crisul Negru, s-au înregistrat precipitații cumulate de 150 l/mp până la 200 l/mp
Stiri Bihor

Inundatii istorice pe Crisul Negru, s-au înregistrat precipitații cumulate de 150 l/mp până la 200 l/mp

noriel.ro

Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru se află la stația hidrometrică Talpoș și a ajuns, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria. Viitura se propagă în aval, pe sectorul îndiguit, în amonte de stația hidrometrică Zerind, în condiții de siguranță. Partea maghiară este informată în timp real cu privire la evoluția hidrologică și specialiștii celor două țări se află într-o colaborare permanentă.

          În ultimele 48 ore, pe râurile din bazinul hidrografic Crișuri (Crișul Negru, Boga, Galbena și Valea Roșie), s-au înregistrat precipitații cumulate de 150 l/mp până la 200 l/mp.

          Echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au intervenit în aceste zile, cu utilaje și materiale, pe râurile Crișul Negru, Crișul Pietros și Valea Roșie, pentru limitarea efectelor produse de inundații. Astfel, s-au folosit peste 2000 de saci și 500 de tone de piatră pentru supraînălțarea digurilor, respectiv consolidarea malurilor.

          Specialiștii sunt pe teren și monitorizează situația hidrologică, precum și starea digurilor și sunt pregătiți să intervină, în continuare, cu toate echipamentele din dotare, acolo unde situația o va impune.  

decathlon.ro