Interes mare in jurul construirii parcului fotovoltaic de langa Oradea Arena. Opt firme sunt interesate sa castige contractul
Stiri Oradea

Interes mare in jurul construirii parcului fotovoltaic de langa Oradea Arena. Opt firme sunt interesate sa castige contractul

Ieri a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru realizarea centralei electrice fotovoltaice care se va regăsi pe str. Traian Blajovici, în vecinătatea Sălii Polivalente Oradea Arena. Firmele interesate sunt următoarele:

  1. asocierea formată din AVRIL – lider de asociere, AUTOMATIC CONTROL SRL- asociat 1 și ARCONCAD – asociat 2;
  2. ELNET INSTAL – ofertant unic;
  3. ENERGOBIT – ofertant unic, având ca subcontractant pe PRO ELECTRIC TEAM;
  4. ENSYS RENEWABLE SOLUTIONS – ofertant unic;
  5. asocierea formată din GLOBAL TECHNICAL SYSTEMS – lider de asociere și ELECTROFOR – asociat;
  6. RESTART ENERGY ONE – ofertant unic;
  7. asocierea formată din SERVELECT SRL. și ENERGO CONSTRUCȚII CIVILE ȘI INDUSTRIALE – asociat;
  8. URBIO DOWNSTREAM – ofertant unic, având ca subcontractanți pe SC STARCAD SRL și pe ARHINGGAL PROJECTS SRL. având ca terț susținător pe URBIOLED.

Valoarea estimată a contractului este de 9.982.337,42 lei fără TVA.

Un parc cu 1.480 de module fotovoltaice

 Centrala electrică fotovoltaică de lângă Arena Oradea se realizează din fonduri europene. Proiectul a fost depus de către Direcția Management Proiecte Internaționale în cadrul „Programul pentru energie în România” și este finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014‐2021.

Investiția constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate în parcarea de pe strada Traian Blajovici, destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a stației termice geotermale (STG) și a stațiilor de încărcare auto aparținând Sălii Polivalente.

Pentru realizarea investiției, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundații de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinație de 10°, grupate în șiruri, care vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configurație definitivată de către proiectant, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică a Stației Termice Geotermale, realizată în vecinătatea Săli Polivalente, în timpul zilei.

Astfel, conform dimensionărilor realizate se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, care vor deservi atât parcarea cât și Sala Polivalentă.

 

Ne găsiți și pe Google News