Intalnire franco-romana, la Oradea, in cadrul unui eveniment dedicat turismului termal si formarii profesionale
Evenimente

Intalnire franco-romana, la Oradea, in cadrul unui eveniment dedicat turismului termal si formarii profesionale

noriel.ro
Institutul Francez din România, Federația Industriei Hoteliere din România, Primăria municipiului Oradea și Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), organizează evenimentul „Rencontres franco-roumaines du tourisme” / „Întâlnirile franco-române pentru turism” cu tema „turismul termal și formarea profesională”.

Cu această ocazie, reprezentanți români și francezi din întreprinderile din sectoarele economice turism și alimentație, din instituții de cultură, reprezentanți ai colectivităților locale și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ care gestionează sau propun filiere de formare în domeniul turism și alimentație publică, vor prezenta experiențele lor și vor dezbate asupra acestui subiect. Judeţul Bihor, gazda acestui eveniment, este o zonă termală importantă a României, iar turismului termal se poziționează ca sector de dezvoltare economică regională.

Această ediție este cea de-a IX-a din seria întâlnirilor propuse în perioada 2016-2018 în proiectul bilateral “Rencontres franco-roumaines du tourisme – l’apprentissage des langues et la formation dans les métiers du tourisme : un secteur en plein mutation” / “Întâlnirile franco-române pentru turism – învățarea limbilor străine și formarea profesională în meseriile turismului : un sector în plina schimbare ”.

Invitatul de onoare al evenimentului este Michel Monsauret, Atașat de cooperare educativă din partea Ambasadei Franței în România.

decathlon.ro

Scopul evenimentului este de a facilita schimburile de idei privind organizarea învățământului profesional din Franța și România, de a identifica nevoile de formare profesională și de învățare a limbilor străine, respectiv de a dezbate asupra modalităților de adaptare a ofertei de formare a unităților de învățământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici și educativi.

Inițiativa își propune asigurarea unui cadru propice pentru schimbul de informații și prezentarea de noi tendințe și proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale, astfel încât să conducă la realizarea de schimburi de expertiză, precum și la dezvoltarea de proiecte de mobilitate și parteneriate educative între unitățile de învățământ din Franța și din România, între colectivități locale din cele două țări.

Evenimentul are loc vineri, 2 noiembrie 2018, între orele 09:00-14:30, la Hotel Continental Forum Oradea, iar pe toată durata desfășurării acestuia va fi asigurată traducerea simultană din/în limba franceză și română.

Eveniment organizat de Institutul Francez din România, Federația Industriei Hoteliere din România, Primăria municipiului Oradea și Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, a Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și al Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România (CCIFR).

Partener ospitalitate: Hotel Continental Forum Oradea.