Înmatricularea vehiculului în timpul Pandemiei covid-19, ce trebuie să știi
Diverse

Înmatricularea vehiculului în timpul Pandemiei covid-19, ce trebuie să știi

noriel.ro

Dacă te pregăteşti să înmatriculezi o maşină nouă sau un vehicul rulat, este important să te informezi temeinic înainte. În mod contrar s-ar putea să ajungi la birou şi să ai surpriza neplăcută că nu poți înmatricula maşina oricat de mult îți dorești. 

A fost simplificată procedura de eliberare a certificatelor de înregistrare auto

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a simplificat procedura de înmatriculare, radiere din oficiu şi păstrare combinaţie de număr de înmatriculare pentru vehicule, încă din luna august 2020. În contextul pandemiei s-au digitalizat serviciile de eliberare a documentelor. De asemenea s-a realizat un program strict de comunicare cu publicul, fiecare întâlnire este programată în prealabil. După o consultare rapidă a raportului furnizat de carVertical, persoanele care doresc să înmatriculeze vehicule rulate o pot face mai simplu şi mai rapid.

Trebuie precizat că a fost extinsă perioada de înmatriculare la 90 de zile. Aşa că cei cu numere provizorii au la dispoziție trei luni pentru a înmatricula vehiculul. 

decathlon.ro

Au fost eliminate documente pentru următoarele operațiuni

Conform  DRPCIV au fost eliminate documente pentru ro serie de operaţiuni

  • duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare sau transcriere (fişa de înmatriculare), 
  • nu se mai realizează verificarea conformităţii plăcilor cu numărul de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare
  • a fost extinsă sfera solicitărilor în vedera obţinerii autorizaţiei de circulaţie pentru cei care solicită clarificarea categoriei de vehicule de transport. 

Cum se înmatriculează un vehicule în perioada de pandemie?

Primul pas este de a accesa site-ul instituţie, https://www.drpciv.ro/. Se selectează judeţul unde se doreşte realizarea înregistrării. Se selectează operaţiunea dorită. În cazul nostru transcriere vehicul înmatriculat în România sau înmatriculare vehicul, neînmatriculat în România. Se completează formularul cu datele personale solicitate ( nume, prenume, e-mail, număr VIN) şi se selectează data şi ora exactă a programării. Se bifează  căsuţa de siguranţă şi gata.

Operaţiunile de înregistrarea a vehiculelor au fost simplificate şi perioada de înregistrare a fost mărită. Măsurile au fost luate în vederea prevenirii formărilor aglomerărilor dar şi în vederea optimizării operaţiunilor. 

Totuși, pentru a avea certitudinea că operațiunea se va desfășura simplu, rapid, conform așteptărilor este important să se deţină dosarul complet cu toate documentele necesare. Orice document lipsă poate duce la anularea programării, și automat a întocmirii documentelor de înmatriculare. Este indicat că înainte de a merge la ghișeu să se verifice cu atenţie pagina oficială legată de documentaţie.

Dacă încă nu ai achiziţionat  vehiculul pe care îl doreşti, dar eşti pe cale să o faci , nu ezita să verifici bestvindecoder.com, unealtă care te ajută să găseşti cel mai bun furnizor de VIN Decoder. În baza acestui instrument afli totul despre maşina rulată pe care te pregăteşti să o achiziţionezi.