Informare meteo de vreme rea pentru Oradea si judetul Bihor, in acest weekend. Se intorc ninsorile
Vremea

Informare meteo de vreme rea pentru Oradea si judetul Bihor, in acest weekend. Se intorc ninsorile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologica pentru zona de vest a Romaniei, valabila in perioada 02 februarie, ora 22 – 03 februarie, ora 20, fenomenele vizate fiind: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie.

Astfel, in cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 februarie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15…20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25…30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 100 km/h și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și pe arii mai restrânse în restul țării.

O a doua informare, valabila in perioada 03 februarie, ora 20 – 04 februarie, ora 20, vizeaza ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

Astfel, incepând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50…55 km/h.

Vremea in Oradea in weekendul 2-4 februarie 2018

In Oradea vremea va fi calda la inceput, apoi se va raci accentuat, daca vineri temperatura aerului a urcat spre 14ºC, duminica nu va mai depasi valoarea de 4ºC. Noaptea temperatura aerului va deveni, treptat, negativa. In cursul noptii de sambata si cel al zilei de duminica, precipitatiile  se vor transforma in lapovita si ninosoare, cand si temperatura aerului va fi mai scazuta.

La munte vremea se va raci treptat, vineri va ploua si se va semnala lapovita, iar sambata si duminica va ninge si se va depune strat nou de zapada. Local ninosrile vor fi insemnate cantitativ.

Stratul de zapada in judetul Bihor:
  • Stana de Vale: 60 cm
  • Baita-Vartop: 37 cm

Ne găsiți și pe Google News