InfoCons: Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr
Sanatate

InfoCons: Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

De Crăciun cei mici primesc dulciuri și cadouri , însă știm ce conțin de fapt dulciurile de sub brad ? Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane și suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari și până la 75,4 grame de zahăr .

De Crăciun trebuie să fim atenți la dulciurile pe care le oferim celor mici , pentru că bomboanele și sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari ( E-uri ), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330 , E202 , E160 , E300 , unele E-uri  ajungând să se repete de până la 2 ori .

Prin scanarea produselor care compun cadoul de Moș Crăciun , Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor , dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte .

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moș Crăciun în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor , să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare , cantitatea TOTALĂ de zahăr , numărul TOTAL de aditivi alimentari ( E-uri ), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

De asemenea , cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons , putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm , iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare , cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .

În acest context , aplicația InfoCons ne ajută să alegem în cunoștință de cauză  dulciurile pentru cadoul de Moș Crăciun , conform nevoilor și preferințelor noastre de consum .

De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane și suc tip ceai , cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs , echivalentul a 15 pliculețe de zahăr,  în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr .

Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății , Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr , sare , calorii , numărul maxim de aditivi alimentari , precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm .

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS , Android și Huawei .

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News