Incepand de maine registrele clasice pentru inregistrarea activitatii zilierilor vor fi inlocuite cu registrul electronic
Economie

Incepand de maine registrele clasice pentru inregistrarea activitatii zilierilor vor fi inlocuite cu registrul electronic

Persoanele care utilizează zilieri pentru diferite activități cu caracter temporar vor fi obligate, începând de sâmbătă, 25 iulie 2020, să renunțe la registrele clasice și să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic.

 Ordinul semnat de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, privind metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor a fost publicat în Monitorul Oficial și stabilește ca instrument de lucru pentru angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfășoară, aplicația mobilă denumită „Inspectia Muncii”.

Aplicația este gratuită și este disponibilă, în funcție de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicațiilor PlayStore sau AppStore.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat: ” Gata și aplicația Registrului electronic de evidență a zilierilor! Ultimele detalii au fost clarificate, am parcurs și o amplă etapă de consultare publică; Ordinul semnat! De mâine este încărcată și poate fi utilizată de toți cei care lucrează cu zilieri. Se va ține evidența acestor oameni activi și implicit a timpului de lucru efectuat de fiecare. Aplicația poate fi accesată de pe telefonul mobil sau tabletă iar datele introduse se vor transmite direct în sistemul national al Inspecției Muncii.
Modernizăm un domeniu în care există o mare mobilitate a forței de muncă și în care vreau să le fie cât mai ușor angajatorilor să înregistreze zilierii. Fără hârtii și registre, fotocopii peste fotocopii care se predau, până acum, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă. O birocrație care descuraja raportarea zilierilor, persoane cărora le pregătim, de altfel, o măsură de sprijin pentru că dorim ca activitatea lor să fie respectată, să se bucure de drepturi.
Facem din Ministerul Muncii o instituție modernă. Ceea ce nu s-a întâmplat de zeci de ani se întâmplă în câteva luni de conducere liberal.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News