Incep lucrarile la Inelul Metropolitan Oradea, Lotul 2: Baile Felix – Osorhei
Stiri Bihor

Incep lucrarile la Inelul Metropolitan Oradea, Lotul 2: Baile Felix – Osorhei

Potrivit informatiilor furnizate de Ilie Bolojan, Presedintele Consiliului Judetean Bihor, ieri a fost finalizata verificarea documentatiei tehnice a tronsonului de drum Osorhei – Baile Felix, ce reprezinta prima jumatate a Inelului metropolitan si care face parte din Lotul 2.

In aceasta saptamana, Consiliul Judetean va obtine autorizatia de construire si se va da ordinul de incepere a lucrarilor.

Având toate avizele obținute, până la sfârșitul săptămânii vom obține autorizația de construire și vom da ordinul de începere a lucrărilor„, a explicat Ilie Bolojan.

De asemenea, edilul sef al judetului a anuntat ca, incepand de luni, 11 septembrie 2023, constructorii vor incepe efectiv lucrarile.

Citeste si: CJ Bihor vrea sa construiasca al doilea Inel Rutier Metropolitan, ce va lega DN 1 de DN 19

Cea mai complexă lucrare pe acest tronson este viaductul ce traversează zona de acumulare și drumul comunal spre Betfia. Zona în care va traversa drumul este în amonte de stațiunea 1 Mai ( in imaginea de mai jos). Într-o primă etapă se vor executa forajele și fundațiile pentru pilonii acestuia.

Inelul Metropolitan Lotul 2 Oradea

Se fac lucrările pregătitoare: decopertarea stratului vegetal, pregătirea terenului pentru amplasarea forezei și amenajarea drumurilor de acces.

decopertare inel metropolitan Oradea
decopertare inel metropolitan Oradea

În condițiile în care nu vor fi întârzieri cauzate de relocarea a două rețele electrice de înaltă tensiune, în toamna anului viitor lucrările vor fi terminate„, a mai aratat Ilie Bolojan.

Contractul s-a semnat cu SC PORR CONSTRUCT SA, firma care a câștigat licitația. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fără TVA.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Ne găsiți și pe Google News