Catelusa de doi ani, care se afla intr-o stare precara,  a fost gasita abandonata de proprietar. Acesta a fost identificat de politisti si amendat cu 8000 de lei
Stiri Bihor

Catelusa de doi ani, care se afla intr-o stare precara, a fost gasita abandonata de proprietar. Acesta a fost identificat de politisti si amendat cu 8000 de lei

La data de 31 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați că, într-o casă nelocuită, din localitatea Sâniob, județul Bihor, un câine era ținut în condiții improprii, fără hrană și apă, la temperaturi ridicate.

Polițiștii de la protecția animalelor bihoreni s-au deplasat la adresa indicată, unde au descoperit o cățelușă, de aproximativ 2 ani, de rasă comună, de talie medie, care era într-o stare de întreținere precară, nefiind îngrijită corespunzător, fiind foarte slabă.

Polițiștii au identificat proprietarul animalului, care a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

Totodată, cățelușa a fost prezentată pentru consult la un cabinet veterinar și, ulterior, dată spre adopție la o asociație de profil din județ.

Polițiștii bihoreni din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția proprietarilor / deținătorilor de animale cu privire la obligația acestora de a le oferi animalelor un adăpost corespunzător, hrană, apă suficientă și proaspătă (cu precădere în zilele cu temperaturi ridicate), posibilitate de mișcare suficientă, în funcție de rasă, specie, îngrijire și atenție și, nu în ultimul rând, asistență medicală.

Nerespectarea acestor obligații, prevăzute la  art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Ne găsiți și pe Google News