Incep lucrarile la al treilea pasaj suprateran peste centura Oradea. Unde va fi el construit
Stiri Oradea

Incep lucrarile la al treilea pasaj suprateran peste centura Oradea. Unde va fi el construit

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a dat vineri, 11 octombrie, ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității.  Detalii legate de această investiție au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, ieri, 14 octombrie, de către viceprimarul Florin Birta și inginerul Dan Ungureanu, din partea firmei care va realiza lucrările.

Conform spuselor dlui Ungureanu, pasajul se va executa de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, va avea 3 deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m. Pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor va fi de 3.5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj,  str. Universității, str. Ogorului și  strada nouă de acces la Piața 100.

Pe sub pasaj va fi amenajată și o trecere pentru pietoni cu lățimea de 4 metri, care include și o pistă de biciclete. „El va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Acordul contractual între Municipiul Oradea ca autoritate contractantă și S.C PORR CONSTRUCT S.R.L  ca antreprenor a fost semnat în data de 17.05.2019, prețul contractului este de 27.859.348,72  lei (fără TVA) iar durata de execuție este de 18 luni.  Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 11.04.2021.

Lucrări propuse în cadrul acestei investiții sunt: organizarea de șantier și amenajarea terenului, relocarea rețelelor de apă, relocarea rețelelor de canalizare, relocarea rețelelor de  fibră optică, relocarea retelelor electrice, relocarea rețelelor de iluminat,  realizarea pasajului superior, realizarea rampelor pasajului și a pasajului pietonal, realizarea bretelelor de legătură la girație, benzi accelerare/decelerare, intersecție giratorie și străzi laterale, scurgerea apelor, realizarea semnalizării rutiere. Lucrările se vor executa de la km 6+707,39 până la km 7+750.

Infrastructura pasajului va fi alcătuită din culei și pile intermediare, atât culeele cât și pilele se vor executa cu fundații indirecte pe piloti forați de diametru, iar pentru racordarea cu terasamentele – umplutura din spatele culeelor înspre laterale, va fi susținută de ziduri de sprijin din beton armat. Rampele pasajului vor avea o lățime de 14 m, cu spații  de siguranță și parapet de siguranță. Fundațiile pasajului pietonal vor fi executate din beton armat, iar elevațiile din elemente prefabricate”, a declarat Dan Ungureanu.

pasaj universitate

În ceea ce privește circulația în zonă, viceprimarul a menționat că, după ce vor fi create benzile de ocolire a pasajului, circulația va fi restricționată pe o bandă, după care se va trece la construcția propriu-zisă a pasajului.

Totodată Florin Birta a menționat: „Lucrăm în paralel și la alte două proiecte în zonă, ele fiind date deja pentru a realiza procedura de achiziție, a drumului de legătură între Leroy Merlin și Piața 100 și a drumului de legătură între strada Anghel Saligny și pasajul de legătură care trece înspre cartierul Grigorescu. Așadar, anul viitor, inclusiv aceste drumuri vor fi finalizate și circulația în zonă, accesul în Piața 100 și în Parcul Industrial vor fi mult mai facile”.

Ne găsiți și pe Google News