Incep inscrierile la cresele din Oradea, pentru anul scolar 2021-2022. Vezi unde sunt locuri
Stiri Oradea

Incep inscrierile la cresele din Oradea, pentru anul scolar 2021-2022. Vezi unde sunt locuri

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea vă aduce la cunoştinţă faptul că în perioada 01.06.2021 – 30.06.2021, organizează sesiunea de înscriere a copiilor la creşă, pentru anul şcolar 2021 – 2022.

Pentru a veni în sprijinul părinților și pentru a respecta și măsurile de protecție în contextul pandemiei actuale, cererea cu actele necesare înscrierii copiilor la creșă se va face atât on-line, pe aplicația pe care am dezvoltat-o special pentru dumneavoastră, o aplicație ușor de utilizat, pe care o puteți accesa AICI, cât și la sediul  Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, str. Primăriei nr. 42, Serviciul Relaţii cu Publicul şi Evaluare Iniţială, după următorul program: Luni, Marţi şi Miercuri: 7.30 – 16.30, Joi: 7.30 – 18.30, Vineri: 7.30 – 16.00.

Detalii referitoare la actele necesare și cererea de înscriere la creșă le regăsiți AICI

De asemenea, informații detaliate se pot obține la numărul de telefon 0359 / 411 925 – Serviciul Programe Sociale, din cadrul DASO.

Ca și noutate, începând cu luna septembrie 2021, municipalitatea pune la dispoziția părinților o nouă creșă, construită pe fonduri europene, situată în Parcul Industrial de pe Calea Borșului, str. General Gheorghe Mărdărescu, nr. 12, cea de-a cincisprezecea creșă din Oradea, cu o capacitate de 40 de locuri. Clădirea unde va funcționa creșa este prevăzută cu săli de joacă, dormitoare, baie, vestiar pentru copii, izolator, cabinet medical și este dotată cu sistem de încălzire realizat prin pardoseală, micuții beneficiind astfel de un confort termic optim.

Ca şi în celelalte 14 creşe, în noua creşă sunt acoperite toate necesităţile specifice copilului de vârstă antepreşcolară, dezvoltarea sferei cognitive, stimularea şi dezvoltarea comunicării, dezvoltarea psihomotricităţii şi abilităţii manuale, formarea deprinderilor de interacţiune socială şi dezvoltarea autonomiei personale.

În prezent, în cele 15 creșe publice din Oradea sunt 680 locuri, din care disponibile pentru sesiunea din acest an sunt 380 de locuri.

Viceprimarul municipiului Oradea, d-na Arina Moș a declarat: ”Sunt alături de părinții copilașilor din creșe și empatizez cu sentimentele de îngrijorare care îi încearcă odată cu intrarea copiilor lor în creșă. Îi asigur, însă, că toate creșele noastre oferă atât spații prietenoase, cât și un personal calificat și preocupat de bunăstarea sufletească a copiilor, lucru care este atât de important pentru dumneavoastră, dragi părinți.”

În ultimii ani Primăria municipiului Oradea a efectuat lucrări de extindere și reabilitare a creșelor din Oradea, în urma cărora capacitatea acestora a crescut. La nivelul grupelor de creșă sunt respectate normele specifice de cubaj și particularitățile activităților destinate antepreșcolarilor, pentru ca aceștia să se dezvolte cât mai armonios din punct de vedere fizic și socio-emoțional.

Tot prin grija primăriei, spațiile de recreere din curțile creșelor au fost de asemenea amenajate și echipate cu jocuri interactive pentru copii și cu echipamente de joacă viu colorate, pentru ca prichindeii să petreacă cât mai mult timp în aer liber.

Mulțumim municipalității pentru că de-a lungul anilor s-a preocupat de creșterea numărului de locuri în creșele orădene, prin extinderea și renovarea celor existente, precum și construirea unora noi, și nu în ultimul rând părinților pentru încrederea acordată apelând la serviciile noastre oferite în creșele publice din Oradea. Ne bucurăm că frecvența copiilor la creșe este una bună, ceea ce înseamnă că părinții sunt mulțumiți. Totodată dorim să vă asigurăm că în toate creșele noastre se respectă regulile și procedurile impuse de legislația în vigoare și copiii dumneavoastră beneficiază de toată grija pentru ca ei să se dezvolte armonios. Prioritățile noastre au fost și vor rămâne siguranța și sănătatea copiilor noștri din creșe”, a precizat directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama.

Situaţia locurilor disponibile în creşele din Oradea pentru anul şcolar 2021 – 2022

                               Creşa/ Adresa

LOCURI  DISPONIBILE

1.      C

Cresa nr. 1 ”Dumbrava Minunata ” str. P-ta 1 Decembrie, nr.9

24

2.       

Cresa nr. 2 ”Picioruse Vesele” str. Gradinarilor nr.8

20

3.       

Cresa nr. 3 ”Taramul Fermecat ” Str. Călugăreni nr. 8/A

15

4.       

Cresa nr. 4  ”Scufita Rosie” str. O.Ghibu nr.16

34

5.       

Cresa nr. 5 ”Voinicel” str. Hategului nr. 32

21

6.       

Cresa nr. 6  ”Casuta Veseliei” str. Aluminei nr. 100/A

10

7.       

Cresa nr. 7 ”Albă ca zăpada” str. Calugareni nr. 4A

26

8.       

Cresa  nr. 8 ”Casuta Piticilor” str. 1848 nr. 3/b

27

9.       

Cresa nr. 9 ”Casuta Poienitei ” str. Poienitei nr. 2A

21

10.

Cresa nr. 10 ”Raza de Soare ”str. C Brâncuşi, nr.12

19

11.

Cresa nr.11 „Sf. Iosif” str. T. Lalescu nr. 39

30

12.

Cresa nr.12”Micul fluturas” str. Poienitei nr. 2A/etaj

26

13.

Cresa nr.13 „Lizuca si Patrocle str. Bumbacului Bl AN28-30

33

14.

Creșa nr.  14 “Micul Fluturaș” str. Iuliu Maniu, nr. 46

34

15.

Creşa nr.15 „Căsuţa Prieteniei” str. Gen.Ghe. Mărdărescu nr.12 PARCUL INDUSTRIAL I

40

 

TOTAL

380

Ne găsiți și pe Google News