Incendiu puternic la o locuinta din Salonta. O persoana a suferit arsuri grave (FOTO)
Stiri Bihor

Incendiu puternic la o locuinta din Salonta. O persoana a suferit arsuri grave (FOTO)

În data de 10 februarie, în jurul orei 00.55, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată pe strada Lăutarilor din Salonta.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Salonta, dintre care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta violent în cele trei încăperi ale casei, forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ o oră și 15 minute, rămânând în continuare la faţa locului până în jurul orei 02.50, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Încercând să stingă incendiul înaintea sosirii echipajelor  specializate, un bărbat care locuia în casa respectivă a suferit arsuri de gradul I și gradul II la nivelul mâinilor și al feței, acestuia fiindu – i acordat primul ajutor calificat de către pompierii militari paramedici mobilizați la fața locului. Victima, în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Daunele materiale înregistrate au constat în corpuri de mobilier din cele camere afectate de flăcări, 4 ferestre, 3 uși și o mașină de spălat.

Cercetările efectuate au indicat faptul că, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o sobă amplasată necorespunzător față de materialele combustibile.

loading...