4000 de pachete de tigari nemarcate, confiscate de politistii, in urma unei razii in pietele oradene
Stiri Oradea

4000 de pachete de tigari nemarcate, confiscate de politistii, in urma unei razii in pietele oradene

evomag.ro
80.000 de țigarete nemarcate legal, în valoare de 40.000 lei, au fost confiscate de polițiștii orădeni în acțiune pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț, in urma unor razii efectuate in pietele din Oradea

Duminică, 11 februarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au continuat acțiunile desfășurate pe raza municipiului Oradea, în piețele din municipiul și în zonele adiacente acestora, pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunității locale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate și verificate 77 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 7.830 lei. Totodată, a fost constatată o infracțiune prevăzută și pedepsită conform Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri fără documente justificative în valoare de 42.040 lei.

Astfel, duminică, 11 februarie a.c., la ora 16.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat pe o stradă din Oradea un bărbat de 48 de ani, din Oradea, care deținea 80.000 țigarete (4.000 de pachete de țigări) nemarcate legal

decathlon.ro

Țigaretele, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, orădeanul fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete (…)”.

Tot duminică, 11 februarie a.c., la ora 12.00, în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii orădeni au depistat, într-o piață din Oradea, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, în timp ce oferea spre vânzare diverse produse alimentare (halva, nuga, acadele și prăjituri, în valoare de 1.500 lei, fără documente legale de proveniență.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.12/1990 cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar bunurile fără documente legale au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, polițiștii orădeni au confiscat și 320 lei, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din vânzarea bunurilor fără documente legale.