Incendiu puternic la o gospodarie din Bihor. Pagube de 20.000 de lei (FOTO)
Stiri Bihor

Incendiu puternic la o gospodarie din Bihor. Pagube de 20.000 de lei (FOTO)

În noaptea de joi spre vineri, 15 septembrie a.c., în jurul orei 02.15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost anunţat, prin sistemul unic 112, despre producerea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Bucuroaia, comuna Copăcel.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje de stingere (două din cadrul Gărzii 1 Mai și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Oradea) și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea.

După efectuarea recunoaşterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la un șopron în care erau depozitate fân și lemne de foc și la două locuințe din cadrul gospodăriei, flăcările înalte de peste cinci – șase metri fiind alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile şi de vântul puternic.

          Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, lipsa surselor de apă în apropiere impunând alimentarea acestora în navetă, inițial de la o distanţă de circa un kilometru, iar ulterior de la aproximativ șapte kilometri.  

Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 05.50, echipajele acţionând în continuare pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 07.45.

Proprietarei gospodăriei, care a suferit un atac de panică, i-a fost acordat primul ajutor calificat, rămânând ulterior la fața locului în urma refuzului acesteia de a fi transportată la spital.

          Ca urmare a producerii incendiului au ars acoperișurile celor trei construcții afectate de flăcări, mobilierul din două încăperi, un televizor, un frigider, doi porci și circa două tone de fân, bunurile distruse fiind evaluate la circa  20 000 lei.

          Pompierii militari au reușit să salveze bunuri în valoare de aproximativ 80 000 lei și o bovină.                          

          Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, aflat în șopronul lipit de cele două case.

loading...