Incendiu la un bloc de pe strada Leonardo da Vinci din Oradea. Un panou electric a luat foc, doua familii au fost evacuate
Stiri Oradea

Incendiu la un bloc de pe strada Leonardo da Vinci din Oradea. Un panou electric a luat foc, doua familii au fost evacuate

Două familii au fost evacuate preventiv de pompieri, după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc de pe strada Leonardo da Vinci din municipiul Oradea.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit prin numărul unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în seara zilei de miercuri, 07 iunie a.c., în jurul orei 18.30.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o autospecială de descarcerare, precum și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la un tablou electric amplasat în casa scării, la nivelul 3 al blocului, casa scării la etajele 3 și 4, fiind inundată cu fum. Forțele de intervenție au lichidat rapid incendiul, au verificat apartamentele situate la nivelurile afectate de fum și au evacuat preventiv, două familii care locuiau la etajul 4.

Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un scurtcircuit produs la tabloul de distribuție.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ cinci minute, limitând pagubele la cca. doi metri liniari cablu electric.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Ne găsiți și pe Google News