Inca un weekend fara tramvaie pe Magheru. Continua lucrarile de termoficare
Informatii utile

Inca un weekend fara tramvaie pe Magheru. Continua lucrarile de termoficare

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi închiderea circulației tramvaielor pe bulevardul Magheru începând de vineri, 4 august ora 20.00 și până luni, 7 august ora 04.30. Restricționarea circulației tramvaielor se datorează continuării lucrărilor de termoficare.

În acest sens, SC Oradea Transport Local S.A transmite că la fel ca și week-endul care a trecut, pe tronsonul Centrul Civic – B-dul Magheru – Gara Centrală – Olosig vor circula două autobuze T3 care vor opri în staţiile de tramvai, acolo unde este posibil, sau în stațiile de autobuz din vecinătatea acestora. Tramvaiele vor circula numai pe relaţia Nufărul – B-dul Decebal – Olosig – Pod CFR. Circulaţia cu tramvaie pe linia 2 rămâne neschimbată.

Reamintim că lucrările care se execută pentru reabilitarea sistemului de termoficare presupun înlocuirea conductelor de agent termic primar și sunt necesare pentru creșterea eficienței energetice și a calității serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe rețele. În prima etapă a lucrărilor, care s-au derulat în perioda 2014-2015, au fost înlocuiți 17,5 km de conducte, iar în cadrul etapei a 2-a, în anul 2016 au fost înlocuiți 5,7 km, anul acesta urmând să înlocuim încă 14,5 km. Lucrările la sistemul de termoficare se realizează pentru a putea asigura la parametri corespunzători încălzirea orașului în timpul sezonului rece și apa caldă menajeră pe toată durata anului, reducând astfel considerabil riscurile de apariție a avariilor pe rețele, care duc la întreruperea serviciului. 

Ne găsiți și pe Google News