Inca un parc in Oradea. Primăria Oradea a început în data de 13 noiembrie lucrările de amenajare a unui parc în zona străzii Morii
Stiri Oradea

Inca un parc in Oradea. Primăria Oradea a început în data de 13 noiembrie lucrările de amenajare a unui parc în zona străzii Morii

În prezent se lucrează la excavarea terenului din perimetrul viitorului parc și la turnarea stratului de piatră spartă necesar la fundația terenului de baschet din interiorul parcului.

Amenajarea acestui parc de cartier a pornit de la necesitatea  modernizării unui spațiu verde degradat din zona străzii Morii, în spatele centrului comercial Selgros. Suprafața terenului era liberă de construcții, dar neîntreținută corespunzător și plină de gunoaie.

Accesul principal în parc, care va avea o suprafață totală de 1.853 mp, se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea străzii Morii.

Lucrarea este realizată de asocierea Trebor Drum Construct SRL și Edildrum Construct SRL, iar valoarea contractului este de 589.778,74 lei +TVA. Termenul de realizare a lucrării este de 6 luni.

Amenajarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Astfel, vor fi realizate sectoare de odihnă pasivă, sector pentru mișcare, sector pentru copii.

Lucrările propuse sunt: amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, montare bănci clasice cu spătar, montare coșuri de gunoi, amenajare spații verzi, montare rastele pentru biciclete, realizarea unui sistem de irigare automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului, realizarea iluminatului public.

Prin amenajarea acestui parc de cartier, numărul suprafețelor de spații verzi din Oradea va crește, iar noua zonă verde va reprezenta un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă.