Inca un medic expert de la Casa de Pensii Bihor a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita
Stiri Oradea

Inca un medic expert de la Casa de Pensii Bihor a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

Structura de comunicare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prin purtătorul de cuvânt, prim procuror adjunct Sabău Gligor, este împuternicită să aducă la cunoștința mass-media următoarele:

Procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei C. E. M., în vârstă de 64 ani, domiciliată în Oradea pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (272 acte materiale), prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

În fapt, s-a reţinut că inculpata C.E.M. în perioada 18.05.2015 – 15.06.2015, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale, angajată a Casei Județene de Pensii Bihor – Serviciul de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, cu intenție, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a primit, în mod repetat (272 acte materiale), de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical sume de bani și/sau alte foloase (produse alimentare, alcoolice și cosmetice), care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu întocmirea deciziilor medicale asupra capacității de muncă a persoanelor care solicitau încadrarea într-un grad de invaliditate, efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflați în evidență, întocmirea formularelor de concluzii medicale la revizuire ori referitoare la concediile medicale (prelungirea concediului medical peste 90 de zile și propunerea prelungirii concediului medical peste 180 de zile).

Valoarea totală a sumelor și produselor primite cu titlu de mită de către C E M, a căror cuantum a putut fi stabilit este de 28.770 lei, 900 euro, 10.000 forinți.

          În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător cu privire la toate bunurile mobile şi imobile proprietatea inc. C. E. M.

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatei și trimiterea sa în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News