Inca un drum judetean aproape finalizat in Bihor. Aproape 20 de km de drum nou va lega localitatile Tasad-Copacel si Serghis
Stiri Bihor

Inca un drum judetean aproape finalizat in Bihor. Aproape 20 de km de drum nou va lega localitatile Tasad-Copacel si Serghis

Lucrările de modernizare a drumului județean dintre localitățile Tășad – Poiana Tășad – Copăcel – Serghiș sunt aproape de finalizare. Astăzi, 11 august, o echipă formată din  vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, colegi de la Direcția Tehnică din cadrul Consiliului Județean, proiectant, firma responsabilă de lucrări și dirigintele de șantier, a fost în teren pentru a inspecta lucrările. În zilele următoare se va realiza recepția acestora.

Drumul, cu o lungime de 19,8 kilometri, este prevăzut cu două benzi de circulație, câte una pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 6 metri. La aceasta se adaugă acostamentele, cu lățime de 0,5 și 0,75 metri. Drumul a fost refăcut complet pe o porțiune de 4,95 de kilometri din lungimea totală, iar pe restul tronsoanelor s-a asfaltat.

Pe traseul șoselei județene modernizate se regăsesc trei poduri. Constructorul a demolat și reconstruit două dintre acestea, ambele cu o lungime de câte 10 metri. Pentru al treilea pod au fost efectuate lucrări de reparații. Lucrările au presupus construirea a 25 de podețe noi, pentru preluarea tuturor apelor pluviale de pe drum și dirijarea lor către văile existente din preajma amplasamentului.

Proiectul „Modernizare DJ767 B din DN76 Tășad – Copăcel – Serghiș – DJ767” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L. 1). Firma care execută lucrările este SC Drumuri Bihor SA Oradea.

interlink.ro

 Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 31.01.2020, iar valoarea contractului este de 18.903.527,99 lei, cu TVA inclus.

Ne găsești și pe Google News